Visie

"Je kunt beter naast elkaar wandelen, dan over elkaar heen lopen"

Honden zijn geen robotjes, maar levende wezens.
Ze hebben allemaal hun eigen karakter, behoeften en gebruiksaanwijzing en recht op respect daarvoor, ook van mij.
Alleen zo kunnen we, op basis van wederzijds vertrouwen, samen op pad.

Samen / werken

Bij Vathorst Hondenuitlaatservice staat het welzijn van uw hond centraal.
Ik vind het belangrijk dat uw hond zich fijn voelt bij mij, bij de groep, in het bos en in de bus. Als hij op één van deze gebieden niet zo lekker in zijn vel zit, zoeken we samen naar oplossingen. We kijken wat uw hond nodig heeft en hoe ik daaraan tegemoet kan komen.
Hierbij ben ik er altijd alert op dat het plezier van de één nooit ten koste mag gaan van het plezier van de ander.
Mocht het niet haalbaar zijn om aan de behoefte van uw hond te voldoen, dan communiceer ik hier eerlijk en open met u over. Liever ontspannen thuis dan gestresst met de groep mee.

Bij ongewenst gedrag kies ik voor ombuigen van dit gedrag door een hond te leren wat wel de bedoeling is. Ik bewaak de grenzen in de groep door tijdig in te grijpen, te belonen voor goede keuzes en te vertellen wat ik wel verwacht. Lukt dit niet, dan lassen we een pauze in, even tot rust komen aan de lijn.
Dit is misschien niet altijd de makkelijkste of de snelste weg, maar in mijn ogen wel de weg die het meeste recht doet aan uw hond. Het (veelvuldig) gebruik van correcties maakt een hond onzeker, terwijl zelfvertrouwen juist belangrijk is om lekker in je vel te zitten.

Rennende Weimaraner op Soestduinen
Oudere, blonde labrador met 1 oogje, op Soestduinen
Voorstellen
Werkwijze